Vår skyddsängel i månskenet

Plötsligt står jag inte ut längre – hugger kameran och går ut o gör nåt! Letar upp nåt, skapar nåt! Som en rastlös, kreativ själ, som bara blir tillfredställd av att göra en bild, dra i PS-spakarna om det behövs (inte alltid så mycket) och på något vis, helt egoistiskt, njuta av resultatet. Om även andra uppskattar det är dagen räddad. Facebook och min blog är underbara hjälpmedel där…

Denna bilden kom dock till av ett skäl – inte för att jag trodde jag skulle bry mig mer, men det gjorde jag tydligen – blev ju rastlös efter allt tvättande o strykande idag (vår familj har kläder för en hel bataljon!). Skälet heter Varbergs Fotoklubb. Där är jag inte ens medlem. Jo, jag har faktiskt varit det ett år för ett tag sedan, men gick ur igen eftersom jag aldrig tog mig tid att engagera mig, trots allt.

På facebook har fotoklubben en egen grupp där man får vara med ändå. Storsint! Medlemmarna som styr den farkosten är mycket aktiva och har i vinter hittat på temaveckor där den som vann veckan innan bestämmer nytt tema för kommande vecka, lägger in ett par exempelbilder och är sedan enväldig domare under söndagkvällen över vilken bild som vann. Och så går stafettpinnen vidare till den vinnaren, som bestämmer nytt tema, lägger in bilder… Ja, du fattar… Lagom opretantiöst! Veckans tema var “Vinternattens ljus”. Vilka underbara bilder mina fotokollegor laddat in där! Wow!

Detta har fått mig att brinna en liten aning för mitt fritidsfotande igen. Inte för att jag sprungit ut o fixat så många nya bilder ännu, med ett utmanande tema som orsak. Nä, men det har allt tänt en liten låga – det känner jag!

Deltar aldrig i andra fototävlingar. Beror antagligen på någon sorts rädsla av att bli bedömd av de som är “bättre” än jag, på mig själv, mina krav, på prestige, på feghet, men kanske också på trots och självständighet. You name it! Har bara inte lust. Än. Känns ofta som en variant av Melodifestivalen – inte kan man väl tävla i bilder, lika lite som i musik?!

Men ställa ut sina bilder kan man (jag)! Och sälja! Och visa upp för folk och vänner som uppskattar dom! 😀
Det känns gott i hjärtat! Jag vet ju att man kan njuta lite extra en stund av en snygg o vacker bild…

Teknisk info för den nördige: Nikon D3, Sigma skitobojektiv på 24mm brännvidd, f/5, iso 400, tid 30 sek. Stativ var en gammal orange drickaback med filtar i. Avtryckt med pekfingret. Frös som f-n under tiden…..

Tjohej!

 

/E

This entry was posted in Mer privat, Natur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.