fotoevalena.se/blog » Blog

Invigning nya Värösågen

Det finns ett halvt makabert uttryck som heter “Den enes död, den andres bröd…” Så var det för min kollega o mig för några veckor sedan. Thomas skulle vara med på invigningen av nya Värösågen på Värö Bruk, fota mingel, rundtur, framträdanden och föredrag. Men då slår den till! Ryggen! Vad göra? Jo, han tog då det kloka beslutet att ringa sin nya kollega, Fru Johnsson. Lite lagom ynklig i telefon förklarade han läget dagen före eventet och självklart  ställde jag upp (mja, jag fick ju stuva om lite i schemat, förstås – det var ju mitt under mina “hemliga” uppdrag inför VarbergsGalan…;) ).

Sagt o gjort! Infann mig på Bruket på utsatt tid, fotade mingel, glada japaner, pusslandet av en pusselbild och sen kom hon – handelsminister Ewa Björling –  som skulle lägga sista biten och inviga sågen! Efter tal och högtidligheter på den tillfälligt uppbyggda scenen i en stooor hall (här skulle det kunna var många stora fester!) var det så dags att fullända pusslet, som symboliserade alla delar i Södras produktion. Efter det fick gästerna en rundtur med buss på nya området och sedan middag för alla innan bussarna avgick till Göteborg och Hotel Park Aveny. Där hölls flera föreläsningar för gästerna som kom både från Sverige och mer långväga ifrån – Japan, Holland, Tyskland, Finland m.m.

Bilderna jag levererade har Södra använt främst internt, bland annat i sin tidning “Södra kontakt” som går ut till alla medlemmar i Södra. Tack för förtroendet, Thomas och Södra! 🙂

Så här såg (haha) det ut… /E

Pusslet är en historia för sig. Jag blev kontaktad av marknadsavdelningen hos Södra för ett bra tag sedan för att ta en översiktsbild på nya sågen som skulle användas till ett pussel under invigningen. Då fattade jag inte exakt hur de menade, men det klarnade ju senare. Bilden tog jag ståendes högt upp på en byggställning som de satt upp för enbart min skull (det var väl gulligt)! Två grabbar – som själva for som apor (vilken dum liknelse, men det är menat som en komplimang) i ställningen – hjälpte mig upp o ner med kamera o stativ och var vänliga nog att även följa mig noga på stegen upp o ner. Jag har en klar “stegskräck” så det var mycket välkommet och jag är mycket tacksam för det! Tack!

Här syns Stefan Käll på Källs Snickeri som gjorde om bilden till det fina pussel som det sen blev. Bit 83 fattas – det är den som Ewa Björling sedan sätter dit, med egen rosett o allt! Pusselbitarna har Stefan Käll skurit ut  med vattenstråle – ett imponerande jobb, tycker jag. Och snyggt! Vore kanske nåt för vardagsrumsväggen? 🙂

www.fotoevalena.se

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*