fotoevalena.se/blog » Blog

Öppna Företag – för tolerans, antirasism och öppenhet

Varberg – denna underbara plats med alla dessa vänliga, sköna, hjärtliga, kreativa och påhittiga entreprenörer och företagare! Öppna Företag är en ny arena för företag, där man vill råda bot på intolerans, rasism och negativa attityder. Tycker nog ändå att Mathias Frenzel, en av initiativtagarna till denna grupp, säger det bäst själv!:

“Idag finns ingen naturlig plattform för att samla näringslivet kring hållbarhetsfrågor. Samtidigt står samhället inför stora utmaningar när det gäller att lösa frågor kring utanförskap, polarisering och misstro till det demokratiska systemet. Om vi inte arbetar tillsammans för att lösa dessa frågor kommer det sannerligen att leda till ett sämre samhälle i framtiden, både för företag och människor när det gäller ekonomi, trygghet och livskvalitet. Därför behövs Öppna Företag.”

Jag blev tillfrågad om att komma o ta lite porträtt på de företagare som representerar inte bara sig själva, utan hela sitt företag och det är väl klart jag gjorde det! Kul o spännande att dessutom tjuvlyssna på de kloka diskussionerna medan jag även smög runt med kameran på ett av mötena. Och Hotel Havanna gör ju en fotograf bara såå lycklig – även om vi hade det väldigt trångt vid ett av tillfällena…

Lycklig blir jag också om dessa modiga o hjärtliga företagare lyckas bra i sin ny mission – att få oss att leva glada o snälla sida vid sida här i världen! Äsch, jag drar till med ett citat till av Mathias F:
“Att jobba mot rasism är en mänsklig fråga, en fråga om grundläggande mänskliga rättigheter. Det är inte en politisk fråga.”
 
Så det så! Läs mer på http://www.oppnaforetag.se/

/E <3

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*