fotoevalena.se/blog » Blog

Min nya arbetsplats – Derome Mark & Bostad

Det är som att skrapa Triss – plötsligt händer det! På måndag börjar jag som Marknadsassistent på Derome Mark & Bostad i Derome! Det är ett mamma-vik till september nästa år och jag är jätteglad! Jag har fått jobb! 😀

Detta blir en perfekt start för min “nya” kreativa inriktning. Jag kommer att syssla med både grafisk och digital design, hålla koll på hemsida o sociala medier, skriva texter, samla ihop material, ha kontakt med mäklare o leverantörer och kanske även få hjälpa till på en o annan husvisning för företaget. Derome är ett företag jag gillar – det kommer liksom ur den svenska myllan och är seriöst, väletablerat, familjärt och tryggt. Känns som jag kommer att trivas maximalt! Vilken tur jag haft!

Fast detta handlar givetvis varken om tur eller att få något gratis… Min nya erfarenhet av att vara mer eller mindre frivilligt arbetslös, har varit allt annat än kul. Förvirringen och viljan i skallen har varit total och jag har snurrat runt både med att söka jobb, nätverka, hålla reda på var det kan finnas lediga platser, utbilda mig, hålla företaget o fotolågan brinnande, hjälpa de företag jag redan hjälper, engagera mig ideellt, göra vettiga o väl uträknade besök här o där, prata med allt o alla om mina planer, promenera, spara på pengarna och gå ner i vikt. Det har gått åt mycket energi och kaffe! De flesta dagar har jag behållit mitt vanliga goda humör, men vissa dagar har känts mörka och helt enkelt skittråkiga och inte så lite självömkande. Det är lätt att tappa fart, trots allt. Usch, vad livet kan trolla till det för en…

Trygghetsrådet, www.trr.se, har varit en mycket god vän och vapendragare. Det är en stiftelse som stöttar uppsagda till att få så bra förutsättningar som möjligt för att komma tillbaka på arbetsmarknaden. Och 90% av Sveriges företag är med i detta, så kolla för Guds skull om du, eller andra uppsagda du känner, har rätt till hjälp den vägen. Helt underbart! Tack, Lars-Erik o alla jag träffat på utbildningsdagar o annat!

Och vad gjorde man utan sina vänner? Tack till alla ni som stöttat mig och peppat och med bestämdhet sagt ifrån om att det kommer att ordna sig! Det har gjort all skillnad i vardagen!

Jag är, trots allt, ganska tacksam över denna erfarenhet. Nu vet jag hur det känns att stå utanför – att inte riktigt vara lika mycket “värd”. Men nu är jag här – på gång och på väg mot nya mål! Och är ni sugna på att köpa ett gediget, nybyggt hus på västkusten, så vet ni vart ni kan vända er för att få reda på de senaste projekten!

/Eva-Lena <3

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*