fotoevalena.se/blog » Blog

Med ett granskande öga…

Då var det dags igen! Jobbar just nu med att återigen bedöma elevers bilder på Borås Högskola. Denna gång handlar det om att frilägga och rätta till bilder lite mer fritt med hjälp av alla de verktyg de lärt sig använda. Även nu känner jag igen två av (de fem) bilderna de lämnar in och som jag själv jobbade med på min utbildning. Bilden på simskoleeleverna var inte så svår, men det gällde att vara noggrann, städa upp, räta upp och SE upp så färgen blev bra.

Den vissna solrosen är en utmaning att frilägga – aningen pillig… Minns att jag själv satt med den bilden, och laptopen i knät, på solsemstern i början av terminen och ändrade pixel efter pixel medan Håkan läste o läste (om kvällarna alltså – jag missar sällan en solstråle…) Den skulle sedan få en ny bakgrund för att tydligt visa hur väl man gjort det hela. Jag valde då en jättetråkig grön bakgrund igen, men i elevernas arbeten har jag sett många snygga och fantasifulla lösningar – mycket roligare grejer! 😉

Nä, jag får jobba på! De väntar på sina betyg… (nattjobb…) /E : )

www.fotoevalena.se

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*