fotoevalena.se/blog » Blog

Gott Nytt År!

Tänk – det har GÅTT ett NYTT ÅR igen……. Och vilket år! Det blev ett omtumlande, roligt, krävande och utvecklande år!

Jag har en ny arbetsplats med nya, härliga o kunniga kollegor. Bosse o Thomas har bjudit in mig i sin studio med hull o hår och ställer upp till max för mig hela tiden. Kan inte riktigt fatta att jag haft sån ‘tur’!  Att de ringde just till mig…  Jag har lärt mig så otroooligt mycket inom min nya bransch, så jag undrar hur mycket som ska få plats i hjärnan. Under året har jag också fått många nya fotovänner över hela landet, uppdragen har tätnat, speciellt den andra halvan av året, och jag ser ödmjukt fram emot nästa år och de projekt som redan står i tur. Lyckliga jag!

Men det har funnits stunder då jag inte känt mig så lycklig – då jag tvivlat orimligt mycket på mig själv och min förmåga som fotograf, egen företagare, livspartner, dotter, vän och framförallt mamma. Då har mina vänner fått träda in.
Tack ska ni ha! Ni vet vilka ni är! <3

Året startade med min mammas flytt från stort hus med måååånga saker till en liten, ny lägenhet i stan. Jag har aldrig sålt ett hus förut… pust. Men nu har hon bott in sig i sin nya lya och verkar vara tillfreds med allt och det känns bra! Här hemma har maken gått från att vara storbonde till att snart bli enbart spannmålsbonde, med många nya utmaningar som följd. Ska bli spännande att se vad han kan göra med gårdens hus. Det ska också bli vansinnigt roligt o spännande att fortsätta arbetet tillsammans med kvarnen i vår trädgård. Snart är det dags för lilla mig att träda in i arbetet på allvar – jag är en hejare på att måla etc. men sämre på att snickra, gjuta och leka Spindelmannen på utsidan… hu…

Dottern fick i år sitt drömjobb som rovdjursskötare på Borås Djurpark – åtminstone över sommaren. Följden där blev att lilla mamma (jag alltså) mer o mer fick rollen som hästskötare. En åskknall i början av juni skrämde ut vårt lilla hingstföl, som förstås fick namnet Thunder. Han har redan vuxit om sin mamma och bor nu i egen box om nätterna. Gullig, busig, gullig… Nu är ett par av våra älskade hästar sjuka och det kommer krävas en hel del av oss alla för att de ska bli så bra som möjligt igen. Det har varit många turer till djursjukhuset i Slöinge. Ett kärt jobb förvisso, men oroliga känslor, förstås. Roligare under året var det då att mellangrabben tog sitt körkort och att lillgrabben började på restauranglinjen. Skönt med en ‘Taxi Driver’ till och en extra hand i köket av blivande mästerkocken (åtminstone ibland).

Något jag fått erfara detta år är att saker o ting verkligen inte alltid är som man tror. Det vet man ju, men tackar ändå sin lyckliga stjärna (och sig själv) för att man inte ger upp i sitt sökande efter sanningen. Tvärtemot detta resonemang är jag också glad att jag gett upp vissa relationer utanför familjen – det gäller att försöka vara sann mot sig själv o sina nära o kära…
Ja, nu är jag kryptisk och mer än så säger jag inte. Men det har varit ett känslomässigt år. Prövningarna har stått som spön i backen och jag har inte alltid trott mig om att reda ut allt på ett bra sätt.

Vid sidan om allt detta har mitt nya jobb varit en räddningsplanka, antar jag. Passionen för bilden i olika sammanhang har tagit mig framåt ändå och möten med människor av alla de slag – från Handelsministern till lille Lee, 3 veckor – gör att jag älskar livet! Jag har ‘hoppat ut från stupet’ stup i kvarten och hamnat/utsatt mig för nya utmaningar hela tiden. Det jag ser som mest spännande (men troligen inget jag kommer att tjäna något särskilt på) är sportfotandet. Tack vare bildbyrån Pic-Agency kan jag nu ansöka om att få komma o fota på alla arenor och jag har redan bokat upp mig på några stora evenemang i vår. Åh, vad det ska bli kul!

Resan genom livet fortsätter! Det finns långsiktiga planer och massvis av kortsiktiga planer. Mitt ‘nyårslöfte’ till mig själv, blir att försöka sätta bättre rutiner för mig själv på vardagarna. Att verkligen få till det där med arbetstid kontra ledig tid. Det behöver nödvändigtvis inte vara hela dagar med det ena eller det andra, bara jag bestämmer mig.

Jag önskar mig också mer tid för mina vänner och att vi ska hinna med en massa roliga saker ihop!
I love U all!

/E 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*