Gott Nytt År 2014 – Bytt, bytt, kommer aldrig igen!

Då var vi här igen! Åren kommer o åren går… Rinner iväg som om de vore vatten i en kupad hand… Tycker, med andra ord, att det inte var så länge sen vi sist bytte årtal.

Jag gick in i 2013 med en underbar känsla av förändring! Planerade för vår förestående flytt med att åter sätta igång kroppen med försiktiga promenader som var tänkta att kulminera till det som en gång var – powerwalks och styrkegym i massor – allt för att orka med allt extra jobb under våren, sommaren o hösten. Men si det gick INTE! Knäna protesterade direkt och i stället för en skjuts av träningsvågen blev det operation o rensning i ena knät. F-n också! Resultat: Artros i båda knäna. Morsning o goodbye…. Ordinerad rörelse och överdrivet försiktig träning – balanserat, liksom. Jojo, jag är ju känd för att kunna ta det lugnt o vackert. Finns det något värre än att veta att man KAN mer? Galet frustrerande… Å så blir jag alltmer konvex (bredare på mitten, alltså). Skit. Men jag har en ny plan… Det SKA gå…

Gott Nytt År - Happy new year - 2014
Morups Tånge i horisonten – det första jag ser när jag stiger upp på morgonen. Ser ut som en liten stad.

 

Men kroppen är väl det enda som stör mig just nu. Efter att ändå envist ha rensat ut nästan hela vårt hus i Vare under det mesta av våren, fick vi så nycklarna till Tångvägen 10 på Läjet den 1 augusti (vad dom som sålde fick, ska vi inte tala om – tillräckligt, helt enkelt). Men än var vi inte i mål. Under mer än tre månader gjorde Håkan ett jättejobb! Han har rivit väggar med slägga, byggt upp igen, satt i fönster, byggt balkar, lagt rör o golvvärme, fixat kök, flyttat trappan, putsat murstocken, lagt golv o parkett, satt nya innertak, bytt ut väggar, dragit ledningar, krupit i torpargrunden och en massa mer! Att han kan?! Själv har jag bidragit med att måla här o där – väggar, tak, fönster – och tapetserat. Känner mig lite lagom nyttig, så att säga… 16 november blev det så pass klart att vi kunde flytta in. Fick stor hjälp av min syster o svåger med att rensa ut det sista i gamla huset och få iväg allt till det nya. Utan deras hjälp vete sjutton hur lång tid det hade tagit.. Tack, syrran! På kvällen delade vi en flaska champagne! NU var vi i mål!

HUR mycket grejer behöver man på skala här i livet? Jag bara undrar. Huset i Vare var fyllt till bredden efter våra 30 år där. Nu har vi säkert sorterat bort minst hälften, men ändå känns det som det är för mycket kvar. Det lär bli fler utrensningar i takt med att alla lådor packas upp. Men innan dess behövs det ju någonstans att göra av grejerna, så nu är det mycket besök i möbelaffärer som gäller. Självklart vill man frossa lite i nya, fräscha doningar också, så ytterligare gamla saker kommer allt att få stryka på foten. Bytt, bytt – kommer aldrig igen!

Annars då? Har jag bara haft flytten o den gamla kroppen i huvet under 2013? Ja, nästan! Glömde snudd bort att jag fyllde år i augusti – så där härligt jobbiga 50 bast. 😉 Fick en del roliga upplevelser av vänner på direkten och det är jag glad o tacksam över! Hade ett pyttekalas för familjen, men i övrigt är allt firande uppskjutet till detta år – det fick ju finnas gränser för hur mycket kul man orkar ha på samma gång.

Men det har givetvis funnits andra höjdpunkter:

* Portugal! Detta underbara land! Äntligen kom vi iväg på en kombinerad bil- och solsemester. Hyrde bil på flygplatsen i Faro (Algarve), bodde tre nätter vid stranden i Albufeira, fortsatte till Portugals sydvästra hörn för att sola o bada där i två dagar och sedan vidare norrut med ett stopp i Vila Nova de Milfontes ett par nätter med. Härliga platser allihop! Vi avslutade resan med några dagar i och utanför Lissabon. Huvudstaden blev jag inte så imponerad av, men området strax väster om stadskärnan, Sintra med omnejd, var en riktig höjdare! Där fanns slott, borgar o mystiska trädgårdar att undersöka – helt fantastiskt! Kan rekommenderas. Jag återvänder gärna dit!


Från balkongen i Albufeira

* Kan ju inte missa att nämna mitt möte med Zlatan! På uppdrag av min arbetsgivare o ägare av CashBuddy, åkte jag upp till Clarion Hotel Post i Götet för att delta på presskonferensen inför Supermatchen mellan PSG och Barcelona i slutet av juli. Kände mig ganska liten… Jag vet att sponsorfotografer inte alltid ses med blida ögon av “proffsen”, men jag karskade upp mig o fokuserade på uppgiften – att få bilder på Zlatan ihop med loggan för CashBuddy, som var en av storsponsorerna för denna match på Ullevi. Så kom han då. Guuuud, så stooor han bara é! Han blir inte direkt kortare på nära håll. Men väl vid bordet sjönk han ihop o tittade mest i bordet när han svarade aningen uttråkat på de traditionella frågorna. De fåtal gånger han tittade upp och ibland brände av ett öra-till-öra-leende, smattrade kamerorna som på given signal. Det blev så tydligt så jag skrattade till så högt att jag utgår från att jag gjorde bort mig. Hahaha, fick några sneda blickar… Dokumenterade även lite på deras öppna träning, men på själva matchen var jag på plats i form av Pic-Agency-fotograf tillsammans med en mycket kunnig kollega, som lärde mig “allt-han-kan”. Grrr…


Smatter, smatter, smatter…. Bländande!

* Stockholm – denna underbara huvudstad som alltid har något mer att visa. Först på vårkanten ihop med goda vänner, där vi bland annat såg bandyfinalen i Friends Arena, sedan med mamma o syster på höstkanten, då vi besökte ställen som gamla mor ville se. Det är krut i henne! Med mina sargade knän var det inte så enkelt att hänga med en pigg o envis 87-åring utrustad med gå-pinnar och smärtstillande. Fast det var liksom inte läge att klaga. 😉


En viloplats vid vattnet i Stockholm

Nu har vi bott på vår nya plats på jorden i sex veckor. Snacka om snabb tid, va?! Jag ser havet varje dag, går en kort promenad ibland, hör o ser måsarna (ja, jag vet att de också är skräniga o odugliga, men jag gillar dom så här). Och vi  håller faktiskt INTE på att flyga iväg – det blåser på ett värre sätt från alla håll i Vare. Vi trivs utmärkt med vårt “lilla” hus och alla möjligheter som vi får här till att ordna något alldeles eget. Det ska bli skitspännande!
Livet peakar just nu. Barnen är kära och glada allihop, jobbet är toppen och jag mår bättre än på länge inombords. Nästa resa att se fram emot går till vinter-OS i Sochi, vilket också blir spännande. Vår nya “grej”?

Allt har på något sätt tagit en ny skepnad… Me like! Bytt, bytt, kommer aldrig igen! 😉

Kram o puss på kinden till alla!

/E

 

 

This entry was posted in Mer privat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.