fotoevalena.se/blog » Blog

Gammalt blir som nytt!

Jag får jobb då och då av mina forna lärare på Borås Högskola… Hittills har det handlat mest om att föreläsa om mitt slutarbete – Vareborgs Bärodling – och om att rätta elevers arbeten. Och så är det fatt igen! Bildläraren är krasslig och behöver hjälp med att bedöma elevernas arbeten. I sin fotokurs på 7,5 hp ska de fixa till gamla “hopplösa” bilder till att bli “så bra som möjligt”. Fyra bilder var – 40 elever…. Dags att starta upp detta i veckan som kommer och helst hålla reda på allas arbeten. Dessutom ska jag komma på något bra att säga till var o en i mina svar till dom, komma med bra kritik, förslag och uppmuntran…

Här visar jag två av de bilder jag själv fick fixa till på min egen kurs för några år sedan, så det går att få en uppfattning om vad jag snackar om….  Korrigering i de olika färgkanalerna är lösningen på den översta bilden och på den undre handlar det om att klona (plocka färg  o annat från ett område och applicera på ett annat) samt jobb med kontraster och lite annat.

Så gammalt kan bli nytt igen! Om det ligger gamla bilder i byrålådan som behöver nytt liv går de att fotografera av med bra ljus och kamera. Sedan är det bara att slänga sig in bland verktygen i Photoshop – med ett fräscht och kritiskt öga – för att locka fram bildens ursprung igen. Sånt kan man roa sig med….. 😉  /E

www.fotoevalena.se

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

*